parteneriat strategic AMF si MFC

Parteneriat strategic între AMF și MFC pentru sprijinirea sectorului românesc de microfinanțare

Asociația Română a Instituțiilor de Microfinanțare (AMF) semnează un parteneriat strategic cu Centrul de Microfinanțare (MFC). Parteneriatul se va concretiza printr-o varietate de programe specifice pentru sprijinirea sectorului românesc de microfinanțare.

Suntem bucuroși să anunțăm că Asociația Română a Instituțiilor de Microfinanțare (AMF) și

Centrul de Microfinanțare (MFC) au semnat un Memorandum de Înțelegere.

Scopul principal al acestei cooperări este de a sprijini sectorul românesc de microfinanțare în îndeplinirea misiunii sale de a furniza produse financiare și servicii de dezvoltare a afacerilor adaptate nevoilor de dezvoltare și capacității de rambursare a antreprenorilor și fermierilor cu acces limitat la servicii financiare.

Acest parteneriat se va materializa în sprijinirea sectorului românesc de microfinanțare prin implementarea unor programe care sunt orientate spre promovarea accesului la finanțare în România și schimbul de informații și expertiză între ambele părți.

Parteneriatul dintre MFC și AMF va include, printre altele;

• Schimb de informații și expertiză;

• Cooperarea în implementarea programelor care sunt orientate spre promovarea accesului la finanțare în România,

• Sprijin reciproc în identificarea de finanțare, cercetare, asistență tehnică și alte oportunități de parteneriat.

Eforturile Asociației Române de Microfinanțare vizează în primul rând reprezentarea intereselor comune ale instituțiilor de microfinanțare românești în fața părților interesate cheie din sector pentru a sprijini dezvoltarea serviciilor de microfinanțare furnizate de membrii săi și pentru a promova impactul lor financiar și de incluziune socială. Prin acțiunile sale, MFA contribuie la educarea și dezvoltarea comunității de afaceri și a publicului în domeniul microfinanțelor și promovează cele mai bune practici și cele mai înalte standarde de conduită și etică profesională.

Află mai multe detalii aici: Microfinance Centre (MFC) signs Strategic Partnership with Romanian Association of Microfinance Institutions (MFA)