Workshopul SIFTA: „Indicatori de impact: Mediu, Social, Governance – Evaluarea și Raportarea în Instituțiile de Microcredit din România”

SIFTA
Data: 10 Octombrie 2023
Locație: București,  Doro16
 
 

În data de 10 Octombrie 2023, s-a desfășurat workshopul  SIFTA: Indicatori de impact: Mediu, Social, Governance – Evaluarea și Raportarea în instituțiile de Microcredit din România, un eveniment emblematic în domeniul microcreditării și dezvoltării durabile în România.

Acest seminar a reunit profesioniști din sectorul financiar, reprezentanți ai principalelor instituțiilor de microcredit, Case de Ajutor Reciproc  și părți interesate pentru a discuta și a împărtăși bunele practici privind evaluarea și raportarea indicatorilor de impact de mediu, social și de guvernanță.

Principalele puncte de discuție au inclus:

  1. Importanța evaluării și raportării: Cum poate contribui transparența la îmbunătățirea performanței și la crearea unui impact pozitiv în societate.
  2. Metodologii și instrumente: Prezentarea celor mai recente instrumente și tehnici de măsurare și raportare a impactului.
  3. Studii de caz: Instituții de microcredit din România care au implementat cu succes aceste instrumente și au observat o schimbare pozitivă.
  4. Provocări și soluții: Discuții interactive despre provocările cu care se confruntă instituțiile și soluțiile propuse.

Evenimentul a oferit oportunitatea de networking,  de a împărtăși experiențe, toate acestea având ca obiectiv comun dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea practicilor în sectorul microcreditării din România.

Echipa AMF Romania